Športové aktuality
1 min. čítania

Letná univerziáda SR 2024 na pôde STU v Bratislave

Slovenská technická univerzita v Bratislave dostala tretíkrát vo svojej histórii poverenie na organizovanie Letnej univerziády Slovenskej republiky.  Od 1.  do 6. septembra 2024 bude na športoviskách STU v Bratislave a Trnave súťažiť približne 700 športovcov a športovkýň, ktorí sú študentmi a študentkami vysokých škôl a univerzít z celého Slovenska.

Najlepší akademickí športovci si zmerajú svoje sily v 13 športoch (atletika, futbal, plávanie, orientačný beh, športový aerobik, športová gymnastika, tenis, šach, šerm, plážový volejbal, volejbal, basketbal, 3x3 basketbal). Organizátori zaradili medzi ukážkové športy aj e-športy. Pre najlepších je pripravených celkovo 555 kusov medailí.

Dohľad nad regulárnym priebehom jednotlivých súťaží bude mať približne stovka rozhodcov, členov technického personálu a organizačného výboru. Letná univerziáda SR 24 poskytuje jedinečnú príležitosť aj pre študentov a študentky maturitného ročníka zoznámiť sa prostredníctvom športu  s akademickým prostredím.

Záštitu nad Letnou univerziádou SR 24 prevzal minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky Tomáš Druckera. Miesto v čestnom predsedníctve prijali významní predstavitelia z univerzitného, politického a športového prostredia.

p24

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV