Športové aktuality
3 min. čítania

Keith Tkachuk dojal manželku legendárneho Pavla Demitru + VIDEO

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Pavol Demitra sa lúčil s reprezentačnou kariérou po stretnutí Slovensko - Dánsko na hokejových MS 9. mája 2011 v Bratislave.
Foto
TASR

Hokejový klub St. Louis Blues uvedie 19. a 20. januára do svojej siene slávy Pavla Demitru. Počas ceremónie sa členmi dvorany stanú aj Keith Tkachuk a Mike Liut. Pavol Demitra zanechal v histórii St. Louis výraznú stopu. 

Pavol Demitra zahynul pri leteckom nešťastí v Jaroslavli v septembri 2011. Bluesmani sa rozhodli správu o jeho uvedení do siene slávy najskôr oznámiť jeho manželke Márii a následne aj verejnosti. Pozitívnu správu zvestovala Márii Demitrovej ďalšia z legiend Blues Keith Tkachuk po boku svojej manželky Chantal.

Správa o oznámení uvedenia do Siene slávy

„Nedávno sa začal projekt klubovej siene slávy St. Louis Blues a práve som sa dozvedel, že ma tam tiež uvedú. Nikdy by som to však nedokázal bez Pavla. Mám preto ešte lepšiu správu. Uvedú ma spoločne s Pavlom. Som nadšený, že budem mať v sieni slávy Blues svoje miesto, ale ešte viac z toho, že ma tam uvedú spolu s Pavlom,“ hovoril cez videohovor Keith Tkachuk a pozval Demitrovu rodinu na slávnosť.

Mária Demitrová bola zo správy veľmi dojatá. V očiach sa jej zaleskli aj slzy. „Nemôžem tomu uveriť. Vôbec som to nečakala. Musím to spracovať,“ odpovedala v krátkosti. Video s telefonátom sa stalo medzi fanúšikmi St. Louis Blues veľmi populárnym.

Tkachuk sa s Mariou Demitrovou stretnú 19. januára na slávnostnej večeri a potom spoločne vyjdú na ľad 20. januára pred domácim zápasom Blues v NHL s Washingtonom Capitals.

Pavol Demitra stále v popredí štatistík Blues

Pavol Demitra odohral za St. Louis Blues od novembra 1996 do konca sezóny 2003/04 celkovo 494 stretnutí, v ktorých zaznamenal 204 gólov a pridal 289 asistencií. Počas tohto obdobia sa zúčastnil trikrát na Zápase hviezd NHL, získal aj Trofej lady Byngovej pre najslušnejšieho hokejistu sezóny 1999/2000. V historickej klubovej produktivite je na 7. priečke. V počte gólov i asistencií mu patrí 8. pozícia.

Hokejista, ktorý by v súčasnosti mal 48 rokov a nosil dres s číslom 38, hral v NHL aj za Ottawu, Los Angeles a Minnesotu. V roku 2010 ukončil pôsobenie v zámorí a stal sa hráčom Lokomotivu Jaroslavľ.

Za Slovensko nastúpil na 77 stretnutí a dal v nich 27 gólov. Zahral si aj na troch olympijských turnajoch v Salt Lake City 2002, Turíne 2006 a Vancouveri 2010. Zo šiestich štartov na majstrovstvách sveta má bronz z Helsínk 2003. Jeho rozlúčka s reprezentačným dresom 9. mája 2011 po zápase s Dánskom na majstrovstvách sveta stále vyvoláva u pamätníkov zimomriavky. O zopár mesiacov neskôr tragicky zahynul pri leteckom nešťastí na letisku v Jaroslavli pri odlete na prvý zápas sezóny KHL 2011/12 do Minska.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV