Športové aktuality
2 min. čítania

VIDEO: Olympijská víťazka Zuzana Rehák Štefečeková jubiluje

Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Olympijská víťazka v streľbe Zuzana Rehák Štefečeková, ktorá si rada vypočuje If you don‘t know me by now od Simply Red, jubiluje. V pondelok 15. januára oslávi svoje 40. narodeniny. Rodinne založená športovkyňa, ktorá má s manželom Martinov synov Nathana a Noaha, sa v tomto roku predstaví na svojich štvrtých olympijských hrách. Popri kariére je tiež predsedníčka komisie športovcov Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV), členkou výkonného výboru SOŠV a správnej rady Nadácie SOŠV.

Viac sa o Zuzane Rehák Štefečekovej dozviete vo videu, ktoré je súčasťou Siene slávy.

Medzi ženami s flintou sa nitrianska rodáčka Zuzana Štefečeková stala vôbec prvou Slovenkou, ktorá sa prestrieľala k olympijskej medaile – v Pekingu 2008 skončila druhá v trape. Rovnaký úspech dosiahla aj o štyri roky neskôr v Londýne. Na OH 2016 pre materské povinnosti neštartovala, ale na OH 2020 v Tokiu, ktoré sa v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19 konali o rok neskôr, už ako dvojnásobná matka a s menom Zuzana Rehák Štefečeková dosiahla životný úspech, keď si v trape vybojovala zlatú medailu! Stala sa len treťou ženskou olympijskou víťazkou zo Slovenska po vodnej slalomárke Elene Kaliskej a biatlonistke Anastasii Kuzminovej.

O ceste Zuzany Rehák Štefečekovej do Paríža 2024 priniesol reportáž aj Olympijský magazín, ktorý pripravuje Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s RTVS.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV