Športové aktuality
Bratislava
2 min. čítania

Slovenské volejbalistky v bratislavskom osemifinále ME podľahli Taliankam a na šampionáte skončili

Foto
TASR/Pavel Neubauer

Bratislava 1. septembra (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky ukončili účinkovanie na ME v osemfinále. V nedeľňajšom domácom dueli v Brčatislave podľahli v Bratislave vicemajsterkám sveta z Talianska za 82 minút 0:3. Duel sledovalo 6430 divákov, čo je slovenský volejbalový rekord. Najviac divákov sa predtým zúčastnilo na prípravnom zápase mužov Slovensko - Poľsko v októbri 2015 v Bratislave, ktorý videlo 6000 fanúšikov.

Zverenky Marca Fenoglia držali s favoritom duelu krok, odohrali s ním tri vyrovnané sety, ale v koncovke mali Talianky zakaždým viac síl. Vo štvrťfinále narazia zverenky Davida Mazzantiho v stredu 4. septembra v poľskej Lodži na Rusko.

Pre slovenské volejbalistky to bola prvá účasť vo vyraďovačke na ME. Predtým sa predstavili na európskom šampionáte v rokoch 2003, 2007 a 2009, vo všetkých troch prípadoch stroskotali v základnej skupine.

Marco Fenoglio, tréner SR: "Som na dievčatá nesmierne hrdý. Odohrali sme vyrovnaný zápas proti favoritovi, ale napokon sa ukázala kvalita Talianska. Utvorili sme divácky rekord, čo si viac želať? Ľudia boli fantastickí, celkovo som veľmi spokojný. Posunuli sme sa dopredu, tento šampionát to ukázal."


Barbora Koseková, nahrávačka a kapitánka SR: "Sme smutné, že sme nezískali aspoň set, ale Taliansko je niekde inde. Diváci nás hnali neskutočne dopredu a chceli sme si zápas užiť. Myslím si, že sa nám to aj podarilo."

Karin Palgutová, univerzálka SR: "Môžeme byť spokojné. Dostali sme sa do tesných koncoviek, podali sme sympatický výkon. Bolo to v rámci našich možností."
Veronika Hrončeková, blokárka SR: "Ľudia boli úžasní a z tejto atmosféry budem čerpať ešte veľmi dlho. Odo mňa jedno veľké ďakujem. Chceli sme proti favoritovi ukázať dobrý volejbal, v prvých dvoch setoch sme to plnili na sto percent. Ale Talianky sú volejbalovo úplne inde, čo treba uznať."


Osemfinále /Bratislava/: Taliansko - Slovensko 3:0 (20, 23, 20), zápas trval 82 minút, rozhodovali: Marques Ferreira (Portug.) a Aro (Fín.), 6430 divákov. Taliansko: Sorokaiteová 16, Malinová 1, Folieová 7, Chirchellová 7, Syllaová 8, Egonuová 17, libero De Gennarová 0 (Danesiová 0, Fahrová 2, Bosettiová 1). Slovensko: Koseková 0, Palgutová 6, Pencová 0, Herelová 3, Radosová 9, Kostelanská 10, libero Španková 0 (Hrončeková 1, Szabóová 0, Kijaková 4).

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV