Šport a olympizmus
Podcast
Bratislava
2 min. čítania

PODCAST: "Určite odporúčam mladým sa prihlásiť. Mne to pomohlo veľmi," vraví P. Kuric

O grantovom programe Slovenského olympijského a športového výboru sa dozvedel vďaka predchádzajúcej účasti Vandy Michalkovej. Do nasledujúceho ročníka Ukáž sa sa už prihlásil tiež. Neuspel, do finálovej dvanástky vybraný nebol. V roku 2018 to skúsil opäť. Nielenže postúpil, stal sa dokonca celkovým víťazom. Športový lezec Peter Kuric spomína na svoje účinkovanie v grantovom programe a na následky, ktoré víťazstvo v projekte priniesli.

Študent z Handlovej dnes odporúča všetkým mladým športovcom, ktorí svoj šport robia radi, aby sa do aktuálneho štvrtého ročníka programu prihlásili. V podcaste hovorí o tom, ako mu jeho triumf pomohol v kariére nielen finančne. Začal sa stretávať so zaujímavými ľudmi, mohol si dopriať sústredenie v zahraničí a oslovil ho aj nový sponzor. Vo svojom rozprávaní pridáva niekoľko tipov, ako v programe uspieť, ako natočiť dobré video.

Výzva je určená jednotlivcom aj športovým kolektívom vo veku od 12 do 18 rokov. SOŠV v tomto roku športovým nádejám len prostredníctvom tohto projektu prerozdelí 60 000 eur. Prihlasovať sa môžu do 10. júla 2019.

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiežna Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte "Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV