Športové aktuality
Liptovský Mikuláš
2 min. čítania

Onedlho 45-ročný Martikán sa po štyroch rokoch vrátil do reprezentácie

Michal Martikán.
Foto
TASR/Jakub Kotian

Dvojnásobný olympijský víťaz vo vodnom slalome Michal Martikán si zaistil miestenku do slovenského reprezentačného tímu C1. Rozhodlo sa o tom na sobotňajších tretích nominačných pretekoch v Liptovskom Mikuláši, po ktorých sú kompletné tri tímy. K olympionikovi Matejovi Beňušovi sa v reprezentácii pridá Marko Mirgorodský a po štyroch rokoch aj Martikán.

Štyridsaťštyriročný držiteľ piatich olympijských medailí (2-2-1) Martikán, ktorý v máji oslávi 45 rokov, je na druhom mieste, o štyri body za Mirgorodským a o desať pred Štaffenom. Na konci nominácie sa počítajú do celkového hodnotenia tri najlepšie výsledky a Martikána tak nemôže už nikto predbehnúť.

"Môj hlavný cieľ je jazdiť čo najlepšie, aby som bol spokojný. Nemyslím si, že jazdím inak ako pred niekoľkými rokmi. Len teraz sú regulárne trate, ktoré nie sú postavené iba na pravú stranu. Treba povedať, že máme dve miesta a vyzerá to tak, že mladí pretekári nedosahujú takú úroveň, akú by už mali mať v tomto čase. V dôsledku sme na tie dve miesta s Markom dvaja, nijaké prekvapenie to nie je," uviedol Martikán.

Michal Martikán sa aj vyjadril k cieľom v tejto sezóne: "Nič nečakám, uvidí sa ako budú postavené trate. Ak to bude náročný pekný slalom, ktorý sa mi daril vždy jazdiť dobre vo svetovej špičke a nebude to také jednoduché ako v uplynulých rokoch, bude záležať od toho ako sa mi podarí zajazdiť. Nedávam si však žiadne ciele, budem sa snažiť pripraviť sa čo najlepšie, nie len sa zúčastniť."

Informácie pochádzajú z oficiálnej stránky Slovenskej kanoistickej federácie.

Podujatia a športovci
Šport
p24

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva