SOŠV
Video
3 min. čítania

Olympijským dňom žije celé Slovensko

Olympijský klub Alojza Szokolyiho a mesto Šahy

Olympijský deň vyvrcholí už túto nedeľu. Práve 23. júna si ľudia na celom svete pripomenú významný deň, ktorý zmenil dejiny športu. Slovensko žije Olympijským dňom priebežne celý máj i jún a v meste Šahy má už bohatú tradíciu. Presvedčte sa sami. 

Mesto Šahy a Olympijský klub Alojza Szokolyiho. Už po trinásty raz usporiadali “Beh olympijského dňa” pre materské školy a prvý stupeň základných škôl na futbalovom štadióne v Šahách. Po príchode olympijskej pochodne a olympijskej zástavy sa rozbehlo 393 registrovaných chlapcov a dievčat z ôsmich šahanských a regionálnych materských škôl a šiestich základných škôl na svoje súťaže.

olympijsky den
Foto
Olympijský klub Alojza Szokolyiho a mesto Šahy

Pre MŠ boli pripravené trate v dĺžke 60, 70 a 90 metrov a pre deti ZŠ trate v dĺžke 200, 250 a 300 metrov. Súťažilo sa v 6 kategóriách chlapcov a dievčat. Najrýchlejší v každej kategórii si odniesli medaily, diplomy a tričká s nápisom Olympijský deň.

Olympijský deň je už v Šahách tradíciou

Olympijský klub Alojza Szokolyiho a mesto Šahy pokračovali vo svojich aktivitách aj 18. júna 2019, keď už po ôsmykrát usporiadali športový deň s názvom “Námestie športuje – Olympijský deň”. Hlavným cieľom tohto masového podujatia je popularizácia pohybu a zároveň predvedenie možností športovania v našom meste.

olympijsky den
Foto
Olympijský klub Alojza Szokolyiho a mesto Šahy

Akcie sa zúčastnili všetky školské zariadenia v meste, takže v priebehu dopoludnia sa na námestí súčasne pohybovalo viac ako osemsto detí. Na námestí boli prítomné nielen športové oddiely, ale aj osobnosti, ktoré sa venujú športovým aktivitám. Deti mali možnosť vyskúšať si 18 druhov športu, za ktoré boli ocenené, mohli si vybrať z rôznych vecných cien.

Oslavy vzniku Medzinárodného olympijského výboru

V rámci slávnostného otvorenia najúspešnejší športovci mesta priniesli olympijskú pochodeň a olympijskú vlajku. Tanečná skupina Brečtan, ktorá cvičí v rámci projektu Vykročte za zdravím, odštartovala rad vystúpení rôznych zoskupení, ktoré zabezpečovali kultúrno-pohybový program počas celého športového programu na námestí. Od roku 2017 sa počas tohto programu uskutočňuje aj Beh olympijského dňa pre druhý stupeň základných škôl, pre žiakov stredných škôl a pre dospelých. Súťažiaci pretekali na sídlisku Tabáň, tí starší na hrádzi pri rieke Ipeľ. Súťažilo sa v 5 kategóriách dievčat a chlapcov. Víťazi získali diplomy, medaily a tričká.

Pozrite si fotogalériu

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV