Športové aktuality
2 min. čítania

Slovenské trio trapistiek strieborné na ME v Osijeku

Zľava Zuzana Rehák Štefečeková, Jana Špotáková a Nikola Molnárová po súťaži v trape družstiev žien na ME v Osijeku.
Foto
ESC SHOOTING

Slovenské strelkyne získali na majstrovstvách Európy v brokových zbraniach v chorvátskom Osijeku strieborné medaily v tímovej súťaži trapu. Družstvo v zložení Nikola Molnárová, Jana Špotáková a Zuzana Rehák Štefečeková vo finále podľahlo Fínkam 4:6.

Na strelnici v Osijeku strieľala v kvalifikácii výborne Zuzana Rehák Štefečeková, ktorá pomohla tímu 74 bodmi. Slovenky obsadili v kvalifikácii druhú priečku za Fínkami, za ktorými s nástrelom 206 zaostali o 5 bodov.

Finále bolo veľmi vyrovnané. Prvé kolo vyhrali Slovenky, po druhom Fínky vyrovnali. Následne sa karta obrátila. Tretia séria sa stala korisťou severaniek, štvrtá zasa tria Molnárová, Špotáková a Rehák Štefečeková. Rozhodla záverečná séria pätnástich výstrelov, ktorá sa skončila tesným víťazstvom Fínok 14:13, ktoré celkovo získali rozhodujúce dva body a uspeli 6:4.

Trapistky sa postarali o štvrté medailové umiestnenie pre Slovensko na podujatí v seniorskej kategórii. Zlato vybojovala Danka Barteková v skeete, striebro trojica Vanesa Hocková, Monika Štibravá a Lucia Kopčanová v tímovej súťaži skeetu i dvojica   Erik Varga, Zuzana Rehák-Štefečeková v mixe trapu.

V mužskej tímovej súťaži trapistov obsadili Slováci 8. priečku. Trio Marián Kovačócy, Adrián Drobný, Erik Varga v kvalifikácii trafilo 216 terčov. Za postupom do boja o cenné kovy zaostalo o dva.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV