SOŠV
Bratislava
3 min. čítania

Európsky týždeň športu 2019 bude od 23. do 30. septembra, v jeho rámci bude aj predstavenie SOŠV „Dotkni sa hviezd“ 25. septembra v Michalovciach

Foto
EWS

Európsky týždeň športu (ETŠ) je iniciatíva Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe, ktorá sa realizuje už piaty rok – tentoraz to bude v termíne 23. – 30. septembra. Hlavnou témou kampane ostáva #BeActive, ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas ETŠ, ale po celý rok.

Národným koordinátorom Európskeho týždňa športu na Slovensku je Národné športové centrum (NŠC). Jeho úloha je koordinovať septembrové aktivity s cieľom motivovať slovenskú verejnosť k aktívnej účasti na športových podujatiach, ako aj na iných pohybových aktivitách, a tým viesť obyvateľov k zdravému životnému štýlu. Viac informácií o Európskom týždni športu nájdete TU.

Do Európskeho týždňa športu 2019 sa tradične zapojí aj Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV). V stredu 25. septembra od 10:30 h v Michalovciach zorganizuje audiovizuálne výchovno-vzdelávacie predstavenie „Dotkni sa hviezd“ určené pre žiakov 3. až 5. ročníka základných škôl. Jeho dejiskom bude Športová hala v Michalovciach-Stráňanoch. SOŠV podujatie využije aj na propagáciu budúcoročných olympijských hier v Tokiu (28. septembra bude presne 300 dní do ich slávnostného otvorenia).

Podujatie patrónujú prezident SOŠV Anton Siekel a Olympijský klub Michalovce, ktorý patrí medzi najaktívnejšie regionálne olympijské kluby na Slovensku. Za rok 2016 klub pod vedením Jozefa Ucháľa získal od SOŠV Cenu Vincenta Lafka – olympijský klub roka určenú pre klub, ktorý v danom roku vyvíjal najvýraznejšie aktivity spomedzi všetkých regionálnych olympijských klubov (v tom čase ich bolo 21, dnes už 24) pri plnení úloh SOV a v propagácii olympizmu.

Audiovizuálne výchovno-vzdelávacie predstavenie „Dotkni sa hviezd“ na tému šport a olympijské hodnoty so sprievodnými aktivitami (slávnostný otvárací ceremoniál v olympijskom duchu, netradičné športové disciplíny, fotenie a autogramiáda s olympionikmi) má za cieľ žiakom predstaviť olympijské symboly a myšlienky, prezentovať rôzne športy, dať im možnosť ochutnať atmosféru olympijských hier, učiť ich správaniu v duchu fair play, aj stretnúť sa so športovými vzormi – olympionikmi.

Michalovce nesú v roku 2019 titul Európske mesto športu. V spojitosti s predstavením „Dotkni sa hviezd“ v meste plánujú aj ďalšie akcie - Olympiádu zdravotne postihnutých a v spolupráci so športovými klubmi a aj akciu „Vyber si  svoj šport“.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV