Športové aktuality
2 min. čítania

Zuzana Rehák Štefečeková sa nepredstaví na EH, v dedine sú už aj vodní slalomári

Peter PAŠUTH, Ľubomír SOUČEK
Zuzana Rehák Štefečeková.
Foto
TASR/PAVOL ZACHAR

Olympijská víťazka v streľbe Zuzana Rehák Štefečeková sa nepredstaví na Európskych hrách v Krakove. Strelecké súťaže sú v rámci Európskych hier na strelnici vo Vroclave. Vo výprave malo byť pôvodne 145 členov, už skôr pre zdravotné dôvody nemohli odcestovať do dejiska podujatia boxer Andrej Csemez a thajský boxer Lukáš Mandinec.

Slovensko, žiaľ, prišlo o jednu veľkú šancu na zisk medailí (a možno aj viacerých, keďže mala absolvovať štarty až v troch disciplínach). Olympijská víťazka v streľbe na trap v Tokia 2020 Zuzana Rehák Štefečeková sa na Európskych hrách nebude môcť zúčastniť pre silné bolesti chrbta.

Nemôže sa spoľahnúť na chrbát

Zuzana Rehák Štefečeková absolvovala pred týždňom sústredenie v Osijeku. Vo štvrtok po návrate domov pocítila bolesti silné chrbta. „Vo štvrtok a v piatok som podstúpila infúznu liečbu. Cez víkend som absolvovala masáž a fyzioterapiu. V nedeľu ráno som však už vedela, že sa nemôžem spoľahnúť na chrbát a nie je možné v tomto stave súťažiť,“ vysvetľovala 39-ročná rodáčka z Nitry.

V tejto sezóne ju čakajú ešte majstrovstvá sveta a majstrovstvá Európy a zranenie je potrebné si v pokoji doliečiť. „Je mi to veľmi ľúto, že nepôjdem na Európske hry, sú to asi tretie preteky v mojom živote, na ktorých som účasť musela zrušiť tesne pred odchodom. Pevne verím, že chrbát si teraz oddýchne, dám ho do poriadku a o to lepšie sa vrátim na ďalších podujatiach,“ dodala Zuzana Rehák Štefečeková.

Už aj vodní slalomári bývajú v dedine EH

Z výpravy je ešte jedna novinka. V pondelok sa v krakovskom sídle našej výprave v pavilóne DS17 Študentského mestečka AGH ubytovala početná výprava našich vodných slalomárov. V Krakove, kde dobre poznajú miestny areál divokej vody s názvom Kólna, sú už niekoľko dní, ale doteraz bývali v hoteli. Ich súťaže na Európskych hrách budú mať aj status majstrovstiev Európy a víťazi štyroch individuálnych disciplín (K1 a C1 mužov i žien) vybojujú pre krajinu olympijskú miestenku. V tomto odvetví budeme mať viacero „želiezok v ohni“ s potenciálom zabojovať o medaily.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV