Športové aktuality
2 min. čítania

Ján Volko v konečnom účtovaní šprintu na 100 m na 5. mieste

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Ján Volko v šprinte na 100 m na EH v Poľsku.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Šprintér Ján Volko skončil v konečnom hodnotení šprintu na 100 m na Európskych hrách na 5. mieste. Definitívne umiestnenie z Chorzówa sa dozvedel po piatkových behoch šprintérov z tímov I. divízie majstrovstiev Európy družstiev. Zlato si vybojoval Talian Samuele Ceccarelli.

Ján Volko finišoval ešte v utorok na Sliezskom štadióne v miernom protivetre 0,5 m/s za 10,24 a usadil sa na čele 32 šprintérov z II. a III. divízie ME družstiev. Európske hry majú špecifický formát a na základe celkovo šiestich behov v rôznych chvíľach sa zostavilo konečné poradie.

Napokon Volka predstihli len štyria šprintéri z tímov I. divízie ME. Najrýchlejší bol v osobnom rekorde 10,13 Talian Samuele Ceccarelli, pred Slováka sa dostali aj Holanďan Raphael Bouju (10,14), Brit Jeremiah Azu (10,16) a Poliak Dominik Kopec (10,21).

Kvartetu šprintérov v piatkovom A-behu pomohlo aj počasie. Bežali s vetrom v chrbte o rýchlosti 0,6 m/s.

„Nejako sa tým teraz nezaoberám. Pozriem si preteky mojich súperov, ale nejako z nich nebudem v strese a nebudem to riešiť. Či skončím piaty alebo prvý, to už neovplyvním. Jednoducho táto súťaž nie je spravená podľa mňa dobre. Nie je šťastné vyhodnocovať výsledky z pretekov troch rôznych divízií, ktoré sa nekonajú v rovnakých podmienkach a súperi nie sú konfrontovaní navzájom. Je to podľa mňa nezmysel. Je to však takto postavené a treba to rešpektovať,“ hovoril Ján Volko v rozhovore v mixzóne na štadióne v Chorzówe.

Výsledky

Atletika

100 m: 1. Samuele Ceccarelli (Tal.) 10,13, 2. Raphael Bouju (Hol.) 10,14, 3. Jeremiah Azu (V. Brit.) 10,16, ... 5. Ján Volko (SR) 10,24.

Podujatia a športovci
Šport
paris
Ukazsa2024 Pankova

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV