Športové aktuality
Markleeberg
2 min. čítania

Alexander Slafkovský vyhral preteky SP v Markleebergu, Martikán skončil štvrtý a Beňuš piaty

Alexander Slafkovský v Markleebergu zvíťazil.
Foto
TASR/Martin Baumann

Markkleeberg 31. augusta (TASR) - Slovenský reprezentant Alexander Slafkovský triumfoval v pretekoch 4. kola Svetového pohára vo vodnom slalome v nemeckom Markkleebergu. V sobotňajšom finále súťaže kanoistov predviedol bezchybnú jazdu a vyhral časom 92,54 s. Druhý slovenský zástupca vo finále Michal Martikán skončil tesne pod pódiom na 4. pozícii s mankom 3,17 s na Slafkovského, keď ho o medailu pripravil dotyk na siedmej bránke. Matej Beňuš skončil štyri stotiny sekundy za Martikánom na 5. mieste.  Preteky v Markkleebergu sú úvodné podujatie, na ktorom Slováci bojujú v internej kvalifikácii o účasť na budúcoročných olympijských hrách v Tokiu.

Tridsaťšesťročný Slafkovský zaznamenal už siedmy triumf vo Svetovom pohári. Druhý finišoval Slovinec Luka Božič s mankom 1,79 s a tretí bol domáci reprezentant Franz Anton (+1,89 s). "Naposledy som vo Svetovom pohári triumfoval v roku 2016 v La Seu d'Urgell i v Pau, ale odvtedy som zbieral len druhé a tretie miesta. Bolo to veľmi náročné, ale som naozaj veľmi šťastný, že som to nakoniec dokázal. Čo sa týka internej olympijskej kvalifikácie, toto víťazstvo je síce pekné, ale v konečnom účtovaní veľa neznamená. Ak tam chcem byť, tak mám pred sebou ešte veľa ťažkej práce," povedal Slafkovský pre portál canoe.sk.

"Finále som pokazil. Už prejazd medzi druhou a treťou bránkou mi nevyšiel podľa predstáv a keď som si ťukol sedmičku, vedel som, že to už nedobehnem. V prvom rade išlo o preteky Svetového pohára, chcel som vyhrať. Teraz sa o to pokúsim v Prahe. Nominačné súboje o Tokio sme ešte len odštartovali, zďaleka nie je nič rozhodnuté," vyhlásil Michal Martikán.

Bez finálovej miestenky zostali všetky tri slovenské kajakárky, ktoré sa predstavili v semifinále - Jana Dukátová, Eliška Mintálová aj Elena Kaliská. V nedeľu sú v programe disciplíny K1 mužov a C1 žien.

Výsledky 4. kola Svetového pohára v nemeckom Markkleebergu, C1 muži - finále: 1. Alexander Slafkovský (SR) 92,54 s (0), 2. Božič (Slovin.) 1,79 (0), 3. Anton (Nem.) +1,89 (0), 4. Michal Martikán +3,17 (2), 5. Matej Beňuš (obaja SR) +3,21 (0), 6. Savšek (Slovin.) +3,51 (0), K1 ženy – finále: 1. Funková (Nem.) 95,27 s (0), 2. Foxová (Austr.) +3.75 (0), 3. Hornová (Tal.) +4.35 (0), v semifinále 13. Jana Dukátová (SR) +7,97 s (2), 16. Eliška Mintálová +9,24 (4), 18. Elena Kaliská (SR) +9,58 (2).         

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV