Šport a olympizmus
2 min. čítania

19. apríl – Svetový deň čistého športu

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Slovenský olympijský a športový výbor podporuje čistý a spravodlivý šport. Boju proti podvodom a manipulácii v športe venuje veľkú pozornosť. Aj počas Svetového dňa čistého športu, ktorý si pripomíname 19. apríla, vyzýva športovcov, aby tvrdo trénovali a hrali férovo.

Svetová antidopingová agentúra WADA iniciovala Svetový deň čistého športu prvýkrát v roku 2014. Aj jeho prostredníctvom chce zvyšovať povedomie o čistom športe. Počas Svetového dňa čistého športu sa oslavujú športovci, tréneri a ďalšie zainteresované strany v oblasti boja proti dopingu. Tento rok je tento deň o čosi významnejší, keďže WADA oslavuje 25. výročie svojho vzniku.

Slovenský olympijský a športový výbor je presvedčený, že čistý šport je základnou súčasťou olympijského hnutia. Aj preto vyzýva všetkých športovcov, aby sa pripojili k celosvetovej oslave čistého športu a na sociálnych sieťach mu vyjadrili podporu aj hashtagom #PlayTrueDay. Pri tejto príležitosti SOŠV v spolupráci s Antidopingovou agentúrou SR pripravil sériu grafík s výrokmi športovcov o čistom športe. Pozrieť si ju môžete na sociálnych sieťach Slovenského olympijského tímu.

jány
paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV